Uz Evo me mladi otkrivaju svoju vrijednost i poziv.

Naša priča

Odgajamo evanđeljem, evangeliziramo odgojem.

#san
Sve je započelo 2019. u grupi entuzijasta iz nakladničke kuće Salesiana kojima su na srcu bili mladi. Nadahnuti don Boscovim primjerom, počeli smo maštati o projektu koji će mladim ljudima približiti Božji plan za njihov život.

 

#evome
U maštanju nas je vodila krilatica koja će postati ime našega projekta – Evo me. Taj izraz poslušnosti Bogu proteže se od Adama i Abrahama do Marijina ‘Evo službenice Gospodnje’ i Isusova ‘Evo dolazim vršiti, Bože, volju tvoju’. Osim toga, riječ ‘evo’ kratica je za ‘evangelizaciju’ i ‘odgoj’. Evo me je tako postao skupni naziv za različite odgojno-evangelizacijske programe kojima je svrha oživjeti poslušnost Božjem pozivu.

#živavatra
Kao prvu etapu projekta Evo me, odlučili smo razviti program priprave za krizmu. U ljeto 2019. godine skupina zaposlenika Salesiane i vanjskih suradnika postavila je temelje za program koji ćemo kasnije nazvati Živa vatra.

 

#udrugatočka
Kako je projekt Evo me privlačio sve više i više ljudi, shvatili smo da i čitavo naše društvo žeđa za sadržajima koji bi mlade vodili do ostvarenja svih njihovih potencijala. Iz te žeđi nastala je Udruga Točkamala tvornica odgojnih i evangelizacijskih programa koji mladima pomažu da prepoznaju sebe i preobraze svijet. Jer u svakoj mladoj osobi postoji barem točka otvorena dobru koju valja otkriti i razvijati…